OM MIG

OM MIG

Emilia Santamaria StyleEmilia

Jag har varit certifierad Make Up Artist i 9 år och har en stor passion för allt kring skönhet, att vara kreativ och att hjälpa människor. 

 

Mitt intresse för makeup och skönhet började redan när jag var 5 år, när jag fick mina första färgade läppsyl av farmor. Jag minns fortfarande doften av dem och hur jag kände mig extra piffig och glad när jag använde dem. Jag har alltid tyckt om att vara kreativ genom musik, rita, måla, sy, fläta hår osv. 

 

Det var först vid 19-årsåldern som mitt intresse för makeup tog fart på allvar. Efter gymnasiet fick jag mitt första jobb på McDonalds. Jag hade precis skaffat instagram och började följa några kända sminkbloggare och blev helt fascinerad. Jag såg en helt ny möjlighet att vara kreativ, så jag införskaffade en palett med många färgglada skuggor och ett penselset och började exprimentera. Jag ägnade stora delar av min fritid åt att sminka mig själv och andra. Kort därefter bestämde jag mig för att utbilda mig till Make Up Artist. Jag flyttade till Stockholm hösten 2013 och genomförde utbildningen på IMC, Internation Makeup Center. Under tiden praktiserade jag på Make Up Store och Åhléns, samt gjorde några frilandsjobb på event och företagsfester.


Mitt intresse för skönhet breddades till hudvård och hårvård, samt till att förstå framställningen av dem. Därför har jag en Civilingejörsexamen i Kemisk Biologi och arbetar sedan 3 år tillbaka även som Formuleringskemist, vilket innebär att jag skapar kosmetiska produkter.  

 

StyleEmilia föddes för 4 år sedan och jag har sedan dess fått den fantastiska äran att skapa många bröllopssminkningar, men även studiofotograferingar, festsminkningar, bokomslag, mm. Jag trivs med att frilansa, träffa människor och lyfta fram andras skönhet genom mina sminkningar. 


Jag är bosatt i Stockholm och har min bas här. Jag åker regelbundet till Östergötland och kan ta bokningar även där, samt kan ta någon bokning i övriga Sverige eller utomlands. 

Varför boka en provmakeup? 

När du bokar en provmakeup kan jag ha en grundligare konsultation där vi hittar en makeup som är skräddarsydd för dig. Jag tar hänsyn till din ansiktsform, hudton och hudtyp samt självklart vad du känner dig bekväm i och trivs i. När jag har skapat en makeup du känner dig nöjd med antecknar jag allt och du kan slappna av på den stora dagen. 

Vilka produkter och märken använder jag? 

Jag blandar det bästa från både lyxigare märken med budgetfavoriter. Jag använder professionella märken Kryolan och RCMA blandat med Anastasia, Charlotte Tillbury, Make Up Store, Elf, med flera. Jag har hunnit prova många märken och produkter och jag väljer bara det jag anser ha hög kvalitet.